معرفی کتاب های میکروبیولوژی: براک (Brock)

Brock Biology of Microorganisms

 

کسانی که با علم میکروبیولوژی در مباحث عمومی و با پایه بیولوژیک آشنایی دارند کتاب «براک» با نام اصلی Brock Biology of Microorganisms منبعی آشناست. من همیشه نسبت به این کتاب حسی نوستالژیک دارم تا حدی که باعث می شود بدون کوچک ترین شکی بحث معرفی کتاب های میکروبی را با آن شروع کنم. برای این حس شخصی دو علت وجود دارد. دلیل اول خاطره همراهی با دوست و همکلاسی عزیزی است (اقای خسروی که هر جا هستی سلامت و موفق باشی) که در زمان کارشناسی از این کتاب به عنوان منبع غیرفارسی و معتمد خود استفاده می کرد و تا حدی مسحور وسعت اطلاعات این کتاب  شده بود (حتی با اینکه در آن زمان ویرایشی نسبتاً قدیمی را مطالعه می کرد) که در جواب سؤالات امتحان درس میکروبیولوژی عمومی (استاد گرامی: خانم دکتر افتخار) از ذکر نام کتاب به عنوان منبع پاسخ هایش دریغ نکرده بود! دلیل دوم من برای توجه خاص به این کتاب  این است که «میکروبیولوژی» به معنای صحیح آن برای من با مطالعه این کتاب آغاز شد. ویرایشی که من در دوران کارشناسی ارشد و بعد از آن مطالعه می کردم ویرایش هشتم کتاب و چاپ 1997 بود که توسط Prentic Hall International, Inc منتشر شده بود. ویرایش هستم کتاب مذکور در ۹۸۶ صفحه (شامل ۲۳ فصل) و سه ضمیمه (Appendix) و یک بخش Glossary و یک بخش Index به چاپ رسیده بود. مطالب تمامی فصل ها روان و با بیانی درحد امکان مختصر و علمی ارایه شده است. مطالعه بعضی از فصول برای شروع پیشنهاد می شود (البته اگر همین ویرایش را بخواهید مطالعه کنید) شامل فصل اول که مقدمه ای است بر میکروبیولوژی و بیولوژی سلولی، فصل سیزدهم که درمورد تنوع چشمگیر متابولیسم میکروارگانیسم ها بحث می کند و نیز فصول پانزدهم تا هجدهم که به بحث درمورد سیستماتیک و کلیات گروه های مختلف میکروبی می پردازد. بااینحال بقیه مطالب به ویژه فصل چهاردهم که درمورد اکولوژی میکروبی است و فصل دوازدهم که به میکروبیولوژی صنعتی پرداخته است. فصل نهم با عنوان ژنتیک میکروبی را از هم نباید فراموش کرد.

لازم به ذکر است که ویرایش سیزدهم این کتاب هم منتشر شده است. در سایت amazon ویرایش 13 آن با قیمت حدود 150 دلار قابل خرید است. طبق اطلاعات وارد شده در سایت مذکور این ویرایش در 27 دسامبر 2010 منتشر شده است. نویسندگان این ویرایش Michael T. Madigan، John M. Martinko، David Stahl و David P. Clark هستند. دیوید استال در این ویرایش بخش هایی جدید را در زمینه اکولوژی میکروبی به فصل 25 اضافه کرده و نیز تغییراتی در فصل 28 که در مورد ایمونولوژی است انجام داده است.همچنین این نویسنده همکار بخش جدیدی در پایان هر فصل با عنوان Big Ideas اضافه کرده است. ویرایش 13 این کتاب طبق معرفی کوتاه در سایت amazon دانشجویان را مخاطب قرار داده و در کنار آن ارایه مطالب دقیق علمی را نیز در نظر داشته است.

 

مشخصات کتاب (ویرایش 13):

  • Hardcover: 1152 pages
  • Publisher: Benjamin Cummings; 13 edition -December 27, 2010
  • Language: English
  • ISBN-10: 032164963X
  • ISBN-13: 978-0321649638
  • Product Dimensions: 11.1 x 9.9 x 1.6 inches
  • Shipping Weight: 7.9 pounds 

با نگاهی که در بخش نظرات خریداران کتاب در سایت فوق داشتم موارد زیر به صورت خلاصه ای از نظرات را درمورد این ویرایش به صورت زیر می توان ذکر کرد:

-        منبعی مناسب برای مطالعه در زمینه میکروبیولوژی محیطی است

-        جلد کتاب در علاقمند کردن خواننده به مطالعه تأثیر زیادی دارد [توضیح: ظاهراً روی جلد کتاب تصاویری از رشته های سیانوباکتریایی با رنگ غالب آبی استفاده شده است]

جلد

 

 

-        خلاصه هایی که در ابتدای هر فصل برای یادآوری مطالبی که خواننده قبل از مطالعه آن فصل باید بداند کمک کننده هستند

-        مطالعه این کتاب ساده است

 

فهرست مطالب ویرایش 13 کتاب براک از «سایت اختصاصی میکروبیولوژی» (به آدرسی که در پایان این مطلب ذکر شده) در زیر آروده شده است:

Table of Contents

Contents

About the Authors

Preface

 

Acknowledgments

 

UNIT 1 Basic Principles of Microbiology

Chapter 1 Microorganisms and Microbiology

Chapter 2 A Brief Journey to the Microbial World

Chapter 3 Cell Structure and Function in Bacteria and Archaea

 

UNIT 2 Metabolism and Growth

Chapter 4 Nutrition, Culture, and Metabolism of Microorganisms

Chapter 5 Microbial Growth

 

UNIT 3 Molecular Biology and Gene Expression

Chapter 6 Molecular Biology of Bacteria

Chapter 7 Archaeal and Eukaryotic Molecular Biology

Chapter 8 Regulation of Gene Expression

 

UNIT 4 Virology, Genetics, and Genomics

Chapter 9 Viruses and Virology

Chapter 10 Genetics of Bacteria and Archaea

Chapter 11 Genetic Engineering

Chapter 12 Microbial Genomics

 

UNIT 5 Metabolic Diversity and Commercial Biocatalyses

Chapter 13 Phototrophy, Chemolithotrophy, and Major Biosyntheses

Chapter 14 Catabolism of Organic Compounds

Chapter 15 Commercial Products and Biotechnology

 

UNIT 6 Microbial Evolution and Diversity

Chapter 16 Microbial Evolution and Systematics

Chapter 17 Bacteria: The Proteobacteria

Chapter 18 Other Bacteria

Chapter 19 Archaea

Chapter 20 Eukaryotic Cell Biology and Eukaryotic Microorganisms

Chapter 21 Viral Diversity

 

UNIT 7 Microbial Ecology

Chapter 22 Methods in Microbial Ecology

Chapter 23 Major Microbial Habitats and Diversity

Chapter 24 Nutrient Cycles, Biodegradation, and Bioremediation

Chapter 25 Microbial Symbioses

 

UNIT 8 Antimicrobial Agents and Pathogenicity

Chapter 26 Microbial Growth Control

Chapter 27 Microbial Interactions with Humans

 

UNIT 9 Immunology

Chapter 28 Immunity and Host Defense

Chapter 29 Immune Mechanisms

Chapter 30 Molecular Immunology

 

UNIT 10 Diagnosing and Tracking Microbial Diseases

Chapter 31 Diagnostic Microbiology and Immunology

Chapter 32 Epidemiology

 

UNIT 11 Human- and Animal-Transmitted Infectious Diseases

Chapter 33 Person-to-Person Microbial Diseases

Chapter 34 Vectorborne and Soilborne Microbial Pathogens

 

UNIT 12 Common-Source Infectious Disease

Chapter 35 Wastewater Treatment, Water Purification, and Waterborne Microbial Diseases

Chapter 36 Food Preservation and Foodborne Microbial Diseases

 

Appendix 1 Energy Calculations in Microbial Bioenergetics

 

Appendix 2 Bergey’s Manual of Systematic Bacteriology, Second Edition: List of Genera and Higher-Order Taxa

 

Glossary

Photo Credits

Index

 

منبع نظرات و مشخصات کتاب (ویرایش ۱۳):

http://www.amazon.com/Brock-Biology-Microorganisms-Michael-Madigan/dp/032164963X

منبع فهرست مطالب ویرایش ۱۳ کتاب:

http://www.colony.ir/download.php?view.631